400 свободни места останаха в столичните гимназии


400 свободни места останаха в столичните гимназии
Снимката е илюстративна
26 Юли 2023, Сряда


В бургаските елитни училища останаха непопълнени само единични бройки

Автор: Десант

И след третото класиране за прием на ученици след 7 клас са останали свободни места за най-елитните гимназии в София. Това показват данни на РУО-София, според които има около 400 свободни места във всички средни училища в столицата, пише "Сега".

Дори  в елитна Софийската математическа гимназия, която на първите две класирания приемаше с най-висок бал, има седем незаети места. Три от тях са в паралелки с математика и информатика и английски език, а четири - в паралелки с математика, физика и немски език.

В Немската гимназия е останало едно място за момчета и четири за момичета в паралелката с немски и английски език. В 73-то средно училище "Владислав Граматик" няма свободни места. В Технологично училище "Електронни системи" (ТУЕС) към Техническия университет в София има пет места - за паралелката по компютърни мрежи (в тази по системно програмиране няма места).

По едно място за момичета и момчета има в паралелката по английски език с изучаване на руски в Първа английска гимназия. Свободни места там има още в паралелките по английски с изучаване на френски, на испански и на немски език, както и в тази с предприемачески профил (едно място за момче).

Във Втора английска гимназия има останали още пет места за момчета и едно за момиче. В Испанската гимназия свободни са пет места само за момчета. В Националната търговско-банкова гимназия има 13 свободни места в паралелките по оперативно счетоводство, бизнес администрация, електронна търговия, банково дело и др. В Националната финансово-стопанска гимназия има шест свободни места.

За разлика от столицата, в бургаската природо-математическа гимназия всички обявеи места са свободни, единици не са заетите места в езиковите  училища . Като цяло незаетите бройки в Бургаска област са 490, но те са в по-обикновенни средни учебни заведения.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки