Граничните пунктове са задръстени от силен трафик


Граничните пунктове са задръстени от силен трафик
Снимката е илюстративна. Източник: Пресцентър на МВР
25 Юли 2023, Вторник


Граничните власти съветват да се използват алтернативни ГКПП-та

Автор: Десант

Интензивно е движението по границите със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция, съобщиха от ГД „Гранична полиция“. 

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на вход за леки автомобили на ГКПП „Калотина". Граничните проверки се извършват на осем работни места за влизащи леки коли, което е пълният капацитет на пункта.

Трафикът е натоварен от керваните прибиращи се от Европа турски гастербайтери.

Строително-монтажни дейности на „Калотина“ налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението.

През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

За да избегнат интензивния трафик, граничните власти съветват да се използват и останалите пунктове – „Брегово", „Връшка чука", „Стрезимировци", „Олтоманци".

По границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Кардам" и ГКПП „Видин" на изход за товарни автомобили и за леки автомобили на всички пунктове на вход.

До 18 август Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния.

Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 6:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа" („Липница“ и „Крушари")„Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

По границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата" на изход товарни автомобили. „Гранична полиция“ препоръчва гражданите да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата" и ГКПП „Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден", „Златоград", „Ивайловград" и „Капитан Петко войвода".

През гранични пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границата с Турция трафикът е интензивен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Единствено на границата със Северна Македония трафикът е нормален.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки