Деца ще правят сладолед за маймуните в старозагорския зоопарк


Деца ще правят сладолед за маймуните в старозагорския зоопарк
Снимката е илюстративна. Източник: Зоопарк Стара Загора
04 Юли 2023, Вторник


През юли зоологическата градина организира лятно зооучилище под наслов „Млади приятели на животните“

Автор: Десант

През юли Зоопаркът в Стара Загора организира лятно зооучилище под наслов „Млади приятели на животните“. Учебната програма е специално разработена за групи до 20 деца на възраст от 7 до 14 години. Всички необходими материали, включително и работните тетрадки за заниманията, са осигурени от зооградината.

Дейностите имат за цел да насърчат общественото образование и съзнание във връзка с опазването на биологичното разнообразие, да достиганат до по-широк кръг на придобиване на знания относно зоологическите градини,  инициативи за опазване, даващи непосредствена представа и възможност за участие в действията на зоологическите градини, познания за тях - грижи за животните, медицина за екзотични животни, опазване на биологичното разнообразие, инвазивни чуждоземни видове (ИЧВ), етология или поведение. 

Зооучениците ще се запознаят с правилата на Зоопарка, със служителите му, различните видове животни и начина им на отглеждане.

Лятното зооучилище ще се проведе в рамките на 10 работни дни, в периода от 17 до 28 юли от 10:00 до 14:00 часа. При засилен интерес и в зависимост от броя на заявилите участие, то може да бъде удължено. Децата трябва да си носят храна и шише с вода, желателно е да бъдат спортно облечени.

Поради ограничения на местата в залата на образователния център, е необходимо предварително записване на тел.: 0877 075 491 или 0895 303 727, в срок до 15 юли, всеки делничен ден от 07:30 ч. до 16:30 ч. Пакетната цена за участие, с включващ вход, в летните занимания в Зоопарка за дете е 12 лв.

Чрез темите и заниманията, които са подготвили от старозагорската зооградина, децата ще имат въможност да научат кога са се появили зоопарковете, как да помагат и наблюдават животните, как да направят лакомства за едни от най-атрактивните животни – мечетата и какво е „приложно хранене“. Ще могат сами да приготвят сладолед за маймуните, да създадат изложба на открито, ще имат и спортни дейности.

Малчуганите ще се превъплътят в детективи, ще се срещнат с охраната на Зоопарка, за да опознаят неговата професия, както и ще имат „поглед от високо“ с помощта на СНЦ „Зелени Балкани“, а накрая ще присъстват в час по опазване на околната среда.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки