„БЪЛГАРЕ" представят в Бургас „Това е България!"


„БЪЛГАРЕ" представят в Бургас „Това е България!"
27 Юни 2023, Вторник


Това е една от спирките на Националното лятно турне на ансамбъла, което представя обновена версия на култовия спектакъл

Автор: Десант

На 12 юли 2023 г., сряда, от 21 часа на сцената на Летния театър в Бургас ще бъде представен най-популярният спектакъл на НФА "БЪЛГАРЕ" - "Това е България!".

След рекордните близо 3000 представления в 24 страни по света, в това число и на Бродуей в Ню Йорк, преминал през различни трансформации за двадесетте години след своя дебют, първият спектакъл от репертоара на ансамбъл "БЪЛГАРЕ" в обновена версия потегли на своето Национално лятно турне - 2023. С него емблематичната трупа отбелязва 20-годишнината от появата си на професионалната сцена на 3 април 2003 година.

Само шест месеца преди зрителите да видят в Зала 1 на НДК първия авторски спектакъл на хореографа Христо Ив. Димитров, финансиран от Ян и Елена Андерсон, творецът събира съмишленици и осъществява мечтата си да създаде най-големия частен професионален фолклорен ансамбъл у нас, с което поставя началото и на движението "Второ Българско Възраждане".

Незабравимият български актьор Георги Черкелов чрез виртуалното си присъствие на сцената в продължение на два часа разкрива богатството на българския фолклор в неговото многообразие и неподражаема ритмика, превеждайки зрителите през музиката, песните, танците, обичаите и народопсихологията на българите от Родопите, Македония, Шоплука, Северна България, Добруджа, Странджа и Тракия.

Сценичните картини, впечатляващо представени от танцьорите и солистите на "БЪЛГАРЕ", карат публиката не само да се потопи в багри и ритми, но и да съпреживее знакови моменти от нашето минало, припомняйки най-героичните страници от историята ни.

„Това е България!“ e завладяващ спектакъл, който промени отношението на българите към собствения ни фолклор!

Билетите на цени от 20, 25, 30 и 35 лева могат да бъдат закупени на касата на ДТ "Адриана Будевска" (срещу Общината), на тел. 056/ 842266 и чрез партньорските мрежи на Eventim.bg  и Grabo.bg.


В категории: Новини , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки