Бургаски неврохирурзи: Инцидентите с тротинетки зачестяват, слагайте каски на децата, когато ги карат


Бургаски неврохирурзи: Инцидентите с тротинетки зачестяват, слагайте каски на децата, когато ги карат
Снимката е илюстративна
12 Юни 2023, Понеделник


Петгодишно дете бе оперирано по спешност в УМБАЛ-Бургас след инцидент при спускане по стръмно нанадолнище

Автор: Десант

Петгодишно момче бе оперирано по спешност от неврохирурзите в УМБАЛ Бургас след инцидент с тротинетка. То пада след бързо спускане по стръмно надолнище в Морската градина и си удря главата.

Изследванията показват кръвоизлив в мозъка и се налага операция, за да се запази животът му. Тя е извършена по спешност от неврохирурзите д-р Светлозар Георгиев и д-р Светослав Тодоров. След няколкодневен престой в болницата детето е изписано и благополучно се прибира у дома си.

„Благодарим на целия персонал, на най-добрия и вълшебен доктор Тодоров, на всички вълшебни сестри, които неотлъчно и неуморно бяха до него, на всички санитари, които се грижеха за нас и организираха „возене“ с количка и легло. Благодарим на всички от отделението на НХО за всеотдайността, за професионализма, за положените грижи и внимание“, написаха родителите при раздялата с екипа.

От най-голямата болница в Бургаска област съветват родителите да слагат предпазни каски дори и при най-малките деца, колкото и безобидна да им се струва тротинетката. Възрастните също следва да дават пример и да не подценяват безопасността си.

Случаите, в които в болницата постъпват възрастни велосипедисти след удряне в стълб или внезапно падане не са малко. Част от тях стигат и до реанимация, с голям риск от фатален изход, посочват още от лечебното заведение.

В неврохирургията има сезонност – обикновено когато започнат инцидентите с велосипеди и тротинетки, медиците разбират, че лятото е дошло. Тогава възможностите за спорт на открито са повече, и за деца, и за възрастни.

Неврохирургичните екипи препоръчват и да се използват каски и други подходящи предпазни средства не само при спорт, а и при бране на сезонни плодове – череши, кайсии, орехи, както и ремонтни дейности по фасадите у дома. Аквасъоръженията – басейни, пързалки, аквапаркове, също трябва да се използват с повишено внимание.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки