Бракониери удариха автомобил на горските при опит си да избягат от проверка


Бракониери удариха автомобил на горските при опит си да избягат от проверка
Снимка: ИАГ
01 Юни 2023, Четвъртък


Инцидентът се случва в землището на Златица

Автор: Десант

В последния ден на май горски инспектори от Регионална дирекция по горите - София, по време на извършване на проверка в землището на Златица, установяват три автомобила, от които се разтоварва немаркирана и непридружена с превозени билети дървесина.

При опита си да избягат, нарушителите извършват пътно транспортно произшествие и нанасят щета върху служебния автомобил на РДГ София.  Потърсено е съдействие от РУ Пирдоп и бракониерите са задържани.

Съставени са им три  акта от горските служители, с които са задържани трите моторни превозни средста, два бензиномоторни триона и 3 пространствени кум. м дърва за огрев.

Над 1530 проверки по спазване на горското законодателство са извършили служителите на РДГ – София през месец май 2023 г. За установени нарушения са съставени 34 акта по Закона за горите, като са задържани над 17 плътни куб. м обла строителна дървесина, близо 84 пространствени куб. м дърва за огрев, 8 моторни превозни средства и четири бензиномоторни триона. Наложена е принудителна административна мярка за обект за съхранение и търговия с дървесина и е обезсилено едно позволително за сеч в общинска горска територия.

От Изпълнителната агенция по горите предупреждават, че продължават засилените проверки по контрол по спазване на горското законодателство и за предотвратяване на нерегламентирани дейности в горските територии, както в обхвата на дейност на РДГ София така и в цялата страна. Продължават да се извършват и съвместните проверки с органите на МВР и други институции. 

От ИАГ призовават гражданите при констатиране на нерегламентирани дейности в горските територии, съхранение и транспортиране на незаконна дървесина и бракониерство да сигнализират на телефон 112.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки