Ремонтират началната спирка в Княжево на култовия трамвай № 5


Ремонтират началната спирка в Княжево на култовия трамвай № 5
30 Май 2023, Вторник


Това е първата модерна чакалня а трамваите в София и е построена през 1959 г.

Автор: Десант

Столична община обяви обществена поръчка за ремонт на трамвайната спирка в квартал „Княжево“ и на съществуващата сграда, публична общинска собственост. Това е първата модерна чакалня а трамваите в София и е построена през 1959 г.



Проектът обхваща ремонтни дейности и възстановяване на пространството на трамвайната спирка. Това е т.нар. трамвайно ухо на бул. „Цар Борис III“, откъдето тръгва култовият трамвай № 5 към Съдебната палата. 


 
Съществуващите помещения на спирката се предвижда да се използуват като помещение за почивка на персонала на „Столичен електротранспорт“ ЕАД.



При преустройството няма да се засегнат никакви елементи на съществуващата конструкция на сградата.  

Основният проблем при нея към момента е, че дъждовните води от покривната конструкция на трамвайната спирка се изливат в съседния имот. Но проектът предвижда направа на покривно водоотвеждане и премахване на съществуващото такова.

На практика спирката ще запази досегашната си визия, която ще бъде само обновена, като новите елементи по нея ще бъдят елегантно адаптирани в духа и с естетиката на първоначалното проектно решение.



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки