Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна купува катер за учебна и изследователска дейност


Висшето военноморско училище  „Н. Й. Вапцаров“ във Варна купува катер за  учебна и изследователска дейност
30 Май 2023, Вторник


Плавателният съд ще се използва за наблюдение на морските пространства,контрол по опазване на околната и водна среда, флората и фауната и оказване на помощ при спасяване на хора при бедствия

Автор: Дина Харизанова

Висшето военноморско училище  „Н. Й. Вапцаров“ във Варна обяви обществена поръчка за доставка на катер за осигуряване на учебната и научно-изследователска дейност във вуза.

Това се налага по проект „Инфраструктура за устойчиво развитие в областта на морските изследвания и участие в европейската инфраструктура Евро-Арго – МАСРИ“, както и за осигуряване на учебна практика и маневриране по регулираните специалности „Корабоводене“, „Корабни машини и механизми“ и „Електрообзавеждане на кораба“.

Плавателният съд ще се използва за наблюдение на морските пространства, анализ и оценка съгласно проектна научно-изследователска документация, контрол по опазване на околната и водна среда, флората и фауната, защитените видове и местности и оказване на помощ при спасяване на хора и имущество при бедствия.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 166 600 лв. без ДДС, а крайният срок за подаване на заявления за участие в откритата процедура е 26 юни. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки