Затварят до 26 юни пътя „Беклемето“ - хижа „Дерменка“


Затварят до 26 юни пътя „Беклемето“ - хижа „Дерменка“
29 Май 2023, Понеделник


Забраната е във връзка с безопасното осъществяване на ремонтните и възстановителни дейности в участъка

Автор: Десант

Със заповед на директора на „Национален парк Централен Балкан“ до 26 юни се забранява движението, престоя и паркирането на моторни превозни средства (вкл. ATV и UTV от всички класове) по пътя от местността Беклемето до хижа „Дерменка“. 

Това се прави във връзка с безопасното осъществяване на ремонтните и възстановителни дейности на този път, който се изпълнява по проект по Оперативна програма „Околна среда“. 

Изключение ще се прави единствено за моторните превозни средства на стопанисващите туристическия заслон „Орлово гнездо“ и хижа „Дерменка“; на служители на МВР, МО и Дирекция „НП Централен Балкан“ при изпълнение на служебните им задължения; на  МПС-та със специален режим на движение и такива, които се използват при осъществяване на ремонтните и възстановителни дейности по договора.

Пътят м. „Беклемето“ - х. „Дерменка“ е тесен и само в определени негови участъци могат да се разминават насрещно движещи се МПС-та. Безопасното осъществяване на ремонтните и възстановителни дейности по него е несъвместимо да се извърши със свободното движение, престой и паркиране на МПС-та в обхвата на участъка.

В настоящия случай съществува обективна невъзможност за указване на обходен маршрут, предвид липсата на обходни пътища в района.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки