Благотворителен футболен турнир събра средства за закупуването на 5 аспиратора за новородените в Бургас


Благотворителен футболен турнир събра средства за закупуването на 5 аспиратора за новородените в Бургас
Снимки: Десант
27 Май 2023, Събота


Общо 14 футболни отбора от Бургаска област се включиха в четвъртото по ред благотворително събитие под надслов „Заедно за децата на Бургас“

Автор: Десант

5250 лева бяха събрани на благотворителния футболен турнир под надслов „Заедно за децата на Бургас“, който се проведе в съботния ден в Спортен комплекс „Диалог 359 Бургас" в морския град.

Сумата ще се използва за закупуването на 5 аспиратора за Отделението по неонатология на УМБАЛ-Бургас. Състезанието бе организирано от бургаските общественици Боян Дяков и Явор Жеков със съдействието на Община Бургас и с подкрепата на Лайънс клуб „Виа Понтика“, Автокъща „Дяков“, Езиков център Words, Интергейм 2009 и Спортен център „Диалог 359 Арена“.


Организаторите на турнира Явор Жеков и Боян Дяков

„В момента в Бургас се провеждат общо пет спортни събития, като това е едно от най-значимите от тях“ - изтъкна бургаският кмет Димитър Николов, който лично уважи откриването на турнира и поздрави организаторите и участниците в него за подкрепата на благородната кауча в името на децата на Бургас. Приветствие поднесе и отец Серафим от Банево.

Общо 14 футболни отбора от Бургаска област се включиха в четвъртото по ред благотворително събитие под надслов „Заедно за децата на Бургас“. 

 Оспорваните срещи продължиха през целия ден. На финала между „Сините момчета“ от фен клуба на „Левски“ в Бургас и „Юнаците“ заваля обилен дъжд, който обаче не притесни участниците. В крайна сметка първенци станаха „Сините момчета“.Събраната сума надхвърли и най-смелите очаквания на организаторите.
В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки