Кръщават улица в София на Катя Паскалева


Кръщават улица в София на Катя Паскалева
26 Май 2023, Петък


Други ще носят името на проектанта на НДК арх. Александър Баров, на автора на проектите на БНБ арх. Димитър Цолов и на първия български световен рекордьор – щангиста Любен Бозев-Силач

Автор: Десант

Безименна досега улица в местността Драгалевци-разширение-север, в столичния район „Витоша“, ще носи името на починалата през 2002 г. актриса Катя Паскалева, създала незабравими роли във филмите „Козият рог“, „Матриархат“, „Звезди в косите, сълзи в очите“, „Вилна зона“ и др. 

Столичният общински съвет прие нови наименования и на улици в други райони: улица в квартал „Изток“ ще носи името на арх. Александър Баров – проектирал сградата на Националния дворец на културата, както и зала „Универсиада“, резиденция „Бояна“ и други знакови обекти у нас и в чужбина. 

Улица в район „Студентски“ пък ще се „Арх. Димитър Цолов“ – автор на проектите на Българска народна банка, Министерство на отбраната, Катедралата „Света Неделя“, сградата на Столична община, представителна сграда и столова в Евксиноград, почивен дом на Министерски съвет във Варна – к. к. „Златни пясъци“ и много други.

Друга безименна улица в съшия квартал ще бъде наречена „Любен Бозев-Силач“ в памет на именития щангист, първи официален световен рекордьор в историята на българския спорт.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки