Ще правят основен ремонт на горския път „Мали бухал”


Ще правят основен ремонт на горския път „Мали бухал”
Снимката е илюстративна
25 Май 2023, Четвъртък


ОБществената поръчка е за почти един милион

Автор: Десант

Северноцентралното държавно предприятие със седалище в Габрово обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на основен ремонт на горски път „Мали бухал” на територията на ДЛС „Росица“. Дейностите, които трябва да се извършат, са с прогнозна стойност 858 123 лв. без ДДС.

Целта на основния ремонт е привеждане в добро експлоатационно състояние, отговарящо на нормативните изисквания за горски път III-та категория. 

С подобряването на транспортната инфраструктура в горските територии се очаква да се постигне по-добро провеждане на горскостопански и ловностопански мероприятия, опазване на горските територии от пожари, охрана на горите и дивеча.

Горският автомобилен път „Мали бухал“ се използва за ловностопанска, лесокултурна,  противопожарна дейност и охрана в Държавно горско стопанство „Росица“.

Той започва от местността Смесите, където се отделя на югоизток от пътя за хижа „Мазалат“ и продължава срещу течението на река Малобухалщица, като е в непосредствена близост до коритото й и преминава многократно от единия бряг на другия и обратно.

За пресичане й са изградени пет моста от стоманобетон. Този, който е в началото на пътя, е със счупено крило, а последният е изцяло затрупан с камъни.

Дължината на пътя е приблизително два километра и половина. Пътното платно е изградено от ръчно наредени камъни (калдъръм), като в по-голямата част от трасето тази основа е силно компрометирана.

Голяма част от изградените подпорни стени от суха зидария са разрушени. Отводнителни канавки почти не съществуват, а голяма част от съществуващите са затлачени.

Вследствие на наводненията през последната година реката неколкократно е излизала извън коритото си и в определени участъци е променила трасето си.

Голяма част от пътя е свлечен и е необходимо да се предвиди укрепване.

Крайният срок за подаване на заявления за участие в публичното състезание за ремонт на „Мали бухал“ е 15 юни.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки