С африкански танци, гозби и бижута отбелязваме Деня на Африка


С африкански танци, гозби и бижута отбелязваме Деня на Африка
25 Май 2023, Четвъртък


Събитието ще се проведе на 27 май в столичната Градска градина пред Народен театър „Иван Вазов“

Автор: Десант

„Денят на Африка“ 2023, едно от най-разнообразните и ярки събития на годината, ще се проведе на 27 май, тази събота, в столичната Градска градина пред Народен театър „Иван Вазов“.

Входът за фестивала е свободен за всеки ще може да се наслади на разнообразна музикална програма и базар с традиционни храни, напитки, дрехи, ръчно изработени аксесоари и автентични подаръци. В него ще се включат посолствата на африканските държави Алжир, Египет, Либия, Мароко, Южна Африка, и почетните консулства на Етиопия, Мавриций и Сейшелите в България.

Посетителите на „Денят на Африка“ 2023 ще имат възможност да се доближат до традициите на Черния континент, които ще бъдат представени с танци и изпълнения, отразяващи африканската идентичност, уникални ритми и мелодии.

Всички ще могат да опитат вкусовете на африканската кухня, която предлага отличителни комбинации от подправки, аромати и текстури.

Гостите на събитието също ще могат да разгледат и закупят различни африкански културни артефакти, традиционни дрехи, бижута и аксесоари.

„Денят на Африка“ се отбелязва ежегодно по цял свят, за да отбележи основаването на Африканския съюз – организация, която вече 60 години търси местни африкански решения на континенталните проблеми и всяка година развива своя нова концепция.

Тази година се чества Африканската година на „Ускоряване на прилагането на Африканската континентална зона за свободна търговия (AfCFTA)“. Това важно събитие отбелязва създаването на по-голям потенциал за икономическо развитие, благосъстояние и устойчиво развитие в целия континент.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки