Трогателно поздравление за 100-годишнината на БОК отправи малкият олимпиец от Босилеград Олег Насев


Трогателно поздравление за 100-годишнината на БОК отправи малкият олимпиец от Босилеград Олег Насев
19 Май 2023, Петък


От НСА „Васил Левски“ обещават пълна подкрепа на всички млади таланти от Западните покрайнини в областта на спорта

Автор: Проф. Лозан Митев, председател на Национална олимпийска академия на БОК

За голямото честване на 100 годишнината на Българския олимпийски комитет в София се проведе тържество, което събра олимпийските шампиони на България. Специално за това събитие пристигна президентът на Международния олимпийски комитет, президентът на Европейските олимпийски комитети Спирос Капралос и големият приятел на България Ненад Лалович, президент на Световния съюз по борба.

Гостите изказаха своето признание и уважение към приноса на България за развитие на олимпийското движение още от 1896 г., когато делегация на Първото гимнастическо дружество „Юнак“ взима участие в Първите олимпийски игри, проведени в Атина.

Най-емоционалната част от тържествата, която предизвика вниманието и радостта на високите гости и олимпийските шампиони, беше изненадата, която поднесе най-малкият олимпиец Олег Насев, член на Олимпийския клуб в Босилеград. Неговото поздравление към присъстващите трогна и развълнува дълбоко всички, а президента Томас Бах го прегърна и двамата ръка за ръка останаха до края на посещението в Олимпийския образователен център на НСА. Президентът на МОК Томас Бах му пожела и той да спечели златен медал.

Олег Насев получи поздравления от посланика на Конфедерация Швейцария за неговите познания за значимата роля на швейцарските учители.

За своето достойно представяне младия олимпиец бе сърдечно поздравен от проф. Николай Изов,  Ректор на НСА „Васил Левски“, който с много топлота и обич насърчи и обеща пълна подкрепа на всички млади таланти от Западните покрайнини в областта на спорта.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки