В музея в Стрелча отвориха кръчма от доброто старо време


В музея в Стрелча отвориха кръчма от доброто старо време
Снимки: ИМ-Стрелча и Телемедия
17 Май 2023, Сряда


В нея може да си припомните старите лимонадени шишета със закопчалка тип „кронка”, както и различен алкохол и амбалаж от началото на миналия век

Автор: Десант

Мобилна изложба на Историческия музей в Горна Оряховица, посветена на алкохола, гостува в Стрелча, където ще остане в местния музей през целия летен сезон. В една от залите му „отвори врати“ автентична кръчма от доброто старо време.

В „Алкохол & Амбалаж” екипът на горнооряховския музей е събрал различни видове алкохолни бутилки, гарафи, чаши, халби и мострени етикети от началото на миналия век. Край тях своето важно място заемат сифони и шишета за сода, лимонада и други газирани придружители на алкохола.

Особено красиви са няколко колекции от стъклени бутилки с различна форма и вместимост.



Сред експонатите могат да се видят старите лимонадени шишета със закопчалка тип „кронка”. Показани са и други нестандартни методи за затваряне на бутилки.

Изложбата също така включва множество черно-бели снимки и фотографии с различно „алкохолно” послание. Върху някои от тях са изобразени типично български кръчмарско-юнашки сюжети с неочакван край.

Не липсват и реклами за все още набиращата в началото на ХХ век популярност у нас бира.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки