Спасена от бракониери сърничка роди близнаци в зоопарк Бургас


Спасена от бракониери сърничка роди близнаци в зоопарк Бургас
Снимка: Зоопарк Бургас
15 Май 2023, Понеделник




Автор: Десант

Една от сърничките, която беше спасена и настанена преди години в зоопарк Бургас от Фондация „Дивите животни”, роди близнаци. Само на месец, тя беше конфискувана от бракониери. Поради невъзможност да бъде върната отново в дивата природа, Страхливка беше настанена в бургаския зоопарк заедно с още четири нейни посестрими.

Екипът на зоопарк Бургас създаде хабитат, в който животните се чувстват отлично. А показател затова е, че дивите животни вече дават поколение. Според експерти сърничка да роди близнаци е изключителна рядкост и се случва веднъж на много години.

Младата майка грижливо крие своите рожби в храстовидна растителност. Това е инстинкт, за да предпази малките си от хищници.

Много често случайни минувачи, които попадат на сърнички, скрити от майката в растителността, ги взимат, мислийки че ги спасяват, но им правят лоша услуга. Грижите в домашни условия ине могат да осигурят нормално бъдеще на животните. Така, веднъж докоснало се до хората, малкото, освободено в дивата природа, търси контакт с хора и най-често попада на бракониери .


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки