Народното събрание дава над 200 хиляди за протоколни цветя и венци


Народното събрание дава над 200 хиляди за протоколни цветя и венци
Снимка: Архив Народно събрание
12 Май 2023, Петък


Вижте подробности за обществената поръчка

Автор: Дина Харизанова

Народното събрание поръчва цветя за 190 000 лв. без ДДС, става ясно от публикуваната в сайта на Агенцията за обществените поръчки обява. 

За протоколните нужди на парламента трябва да бъдат изработени и доставени различни букети, венци, кошници, жербове и други аранжировки, изработени от отрязан цвят, зеленина, помощни и спомагателни материали.

Освен класическите рози, гербери и карамфили, поръчката включва и периодични доставки на лилиум, антириум, стралиция, фрезия, ирис, лалета, кала, гладиоли, хризантема, цимбидиум, дендробиум, слънчоглед и т.н.

Периодично ще се доставят и различни по вид и по големина аранжировки за интериорно озеленяване  от отрязан цвят, зеленина и спомагателни материали, които ще се разполагат в представителни кабинети и зали в сградите на Народното събрание.

Представителни са кабинетите на: председателя на Народното събрание, на заместник-председателите на НС, на главния секретар на НС, на началника на кабинета на председателя и прилежащите към тях секретарски стаи.

Представителните зали пък са: всички зали, в които се провеждат събития, срещи, заседания и пр. 

В кабинета на председателя на Народното събрание в сградата на пл. „Княз Александър I” № 1 аранжировката се разполага веднъж седмично в първия работен ден на седмицата, в интервала от 07:00 ч. до 08:30 ч., а текущата подмяна на цвят или зеленина се извършва веднъж седмично (при необходимост), с цел запазване на представителния вид през цялата седмица.

В останалите представителни кабинети, както и в представителните зали в сградите на Народното събрание, аранжировките ще се разполагат само по изрична заявка от страна на парламентарното ръководство.

За сравнение, протоколните цветя и венци за Парламента през 2021 г. са стрували 165 хиляди лева.

Крайният срок за подаване на заявления за участие в публичното състезание е 1 юни.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки