Регламентират границите на полигона край Шабла


Регламентират границите на полигона край Шабла
Снимка: Wikimapia
11 Май 2023, Четвъртък


С приемането на акта се осигурява по-ефективното му използване от съвременни зенитно-ракетни комплекси на въоръжение у нас и в държавите членки на НАТО при провеждане на учения и тренировки

Автор: Десант

Министерският съвет прие постановление за разполагане и функциониране на полигон на Българската армия в района на нос Шабла.

С приемането на акта се регламентират еднозначно статута и границите на полигон Шабла и се осигурява по-ефективното му използване от съвременни зенитно-ракетни комплекси на въоръжение у нас и в държавите членки на НАТО при провеждане на мащабни учения и тренировки. Синхронизира се националната нормативна база и се осигуряват условия за понижаване на рисковете при провеждане на тренировки и учения със съвременни образци военна техника.

След влизане в сила на Постановлението ще се увеличат обемите въздушно пространство за изпълнение на граждански полети, ще се осигури безконфликтност на дейностите, извършвани на армейските полигони с изпълнението на полети на гражданската авиация, ще се подобри гражданско- военната координация при резервиране на въздушно пространство и ще се повиши нивото на безопасност на полетите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки