Създават Институт за продоволствена сигурност към Тракийския универитет


Създават Институт за продоволствена сигурност към Тракийския универитет
11 Май 2023, Четвъртък


Той ще разработва, усъвършенства и прилага научни и технологични подходи за постигане на трансформация на аграрния сектор в България

Автор: Десант

Към Тракийския университет в Стара Загора ще се създаде Институт за продоволствена сигурност, реши правителството на днешното си заседание.

Институтът ще разработва, усъвършенства и прилага научни и технологични подходи за постигане на трансформация на аграрния сектор в България. Основната цел е да се осигури висок икономически резултат.

Новосформираното звено ще играе стратегическа роля в намирането на иновационни и съвременни решения за предизвикателствата и проблемите към аграрния сектор в България.

Ще се разработват експертни анализи, стратегии, научно-обосновани политики и други рамкови документи, чиято цел е да стимулират устойчив растеж с по-силна и по-тясна интеграция на заинтересованите страни в агробизнеса.

Предложението за откриване на Института за продоволствена сигурност е на ректора на Тракийския университет в Стара Загора след решение на академичния съвет на висшето училище.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки