Борис Ячев: Предприемат се стъпки към формирането на патриотично-консервативно обединение


Борис Ячев: Предприемат се стъпки към формирането на патриотично-консервативно обединение
10 Май 2023, Сряда


Предстои конференция в НДК, на която ще присъстват евродепутати фракцията на консерваторите и реформистите в ЕП

Автор: Десант

На пресконференция в Бургас лидерът на „Консервативна България“ Борис Ячев съобщи, че се водят разговори за формиране на патриотично-консервативно обединение. Първите стъпки за това вече са предприети и са проведени предварителни разговори с различни политически субекти от дясното и центристко пространство.

На 13 май предстои в НДК да се проведе конференция, на която ще присъстват евродепутати от фракцията на консерваторите и реформистите в Европарламента.

„Те ще са от полската партия „Право и справедливост“ – това е най-голямата фракция в консервативното крило в ЕП. Ще присъстват и шведски, датски, холандски и др. евродепутати“ – уточни Борис Ячев.

Водещата тема, по която ще се дискутира, е „Местният патриотизъм като консервативен идеал“, фокусирайки се върху мястото на консервативния патриотизъм в бъдещето на Европа и България.

„В началото на тази среща ще има презентация от наша страна, на която ще представя политиката на „Консервативна България“ и ще обоснова необходимостта от този тип обединение“ – допълни Борис Ячев.

На срещата са поканени да присъстват партии от целия спектър на центъра и дясното политическо пространство у нас, както и различни неправителствени организации, авторитетни личности, анализатори и медии. Целта на форума е да се заяви, че започва разговор за обединение на патриотичното и консервативното и този разговор се случва пред погледа на Европа и европейските консерватори.

„Следващата стъпка ще е да кандидатстваме за приемане в европейското консервативно семейство. Може би след тази среща, евентуално до край на май ще се организира друга, от която да произлезе новина, че у нас се формира политическо патриотично-консервативно обединение“ – заяви лидерът на „Консервативна България“.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки