Предстои основен ремонт на пътя Дюлево - Русокастро - Орлинци


Предстои основен ремонт на пътя Дюлево - Русокастро - Орлинци
09 Май 2023, Вторник


Община Средец обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на рехабилитацията

Автор: Десант

Община Средец обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на проекта за основен ремонт на общинския път Дюлево - Русокастро - (граница община Камено - Средец) - Суходол - Орлинци.

Общото състояние на настилката е лошо. Последното преасфалтиране е правено преди повече от 25 години, което е довело до развитието на множество мрежовидни и единични пукнатини, дупки и слягания. Въпреки своевременното изкърпване на дупките през лятната поддръжка, комфортът на пътуване е нарушен.

Равността на пътната настилка също е крайно незадоволителна, като на места се налага извършване на пълната й реконструкция.

Отводняването е повърхностно и се извършва посредством необлицовани пътни окопи, бетонови бордюри. Като цяло отвеждането на повърхностните води е влошено. Съществуващите малки съоръжения са недостатъчни, по-голямата част е необходимо да бъдат реконструирани, предвидени са и нови водостоци.

Състоянието на съществуващите пътни знаци е сравнително добро. На доста места извън населеното място обаче сигнализацията се нуждае от актуализация и допълване с нови пътни знаци.

Маркировката по пътя е износена и също има нужда от актуализация.

Прогнозната стойност на планираната рехабилитация е 6 229 563,23 лв. без ДДС. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки