Водещ наш пиар експерт написа книга за сейшелската кухня


Водещ наш пиар експерт написа книга за сейшелската кухня
09 Май 2023, Вторник


В книгата на Максим Бехар „Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“ подробно запознава читателите с тънкостите при приготвянето на екзотични ястия, характерни за островната държава

Автор: Десант

Почетният генерален консул на Република Сейшели в България и водещ световен PR експерт, дипломат, журналист Максим Бехар написа книга за сейшелската кухня и за приключенията си в  „рая на Земята“, както наричат Сейшелите.

Изданието, чиято премиера ще е на 10 май в книжарница Booktrading в София, е озаглавено „Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“. В него авторът споделя любимите си рецепти от  сейшелската кухня, красотата на този прекрасен островен рай, снимки, съвети, както и спомени, свързани с посещенията му там.

Читателите ще имат възможност да се запознаят с културата и традициите на Сейшели, както и да се насладят разнообразни рецепти за ястия, представляващи традиционната креолска кухня – от класически морски деликатеси до местни ястия с екзотични съставки. Всички рецепти са подробно обяснени и представени с красиви снимки.

По думите на майстор готвача Андре Токев, сейшелската кухня има своите неповторими особености. „Френското и британско влияние върху тези безкрайно красиви острови са се смесили по много екзотичен начин с индийските и китайски подправки, направили са това, което на тези красиви места наричат „креолска кухня“, но със сигурност са сътворили композиция от вкусове, за които се говори по целия свят“.

Сред по-екзотичните ястия, представени в това уникално издание, са „Салатата на милионера“, Сейшелска лютивка, Рибена супа La Touffe, Тиквено ризото със сив снапер и грах, Императорски червен снапер с креолски сос; Кюфтенца от риба с кокосово къри; Пържена риба с фрикасе от тиква; Риба в кокосова тимпура с ананас и ром; Омлет с пушен марлин; Сейшелска туршия Аса; Папая чътни; Кокосова нуга и др.

Книгата ще провокира интереса не е само за готвачи и любители на кулинарното изкуство, но и на почитателите на красивата природа, пътешествията и културата на тази очарователна островна държава.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки