Платете си глобите, преди да тръгнете към границата


Платете си глобите, преди да тръгнете към границата
Снимка: Николай Младенов
05 Май 2023, Петък


На граничния пункт връчват актове за пътни нарушения

Автор: Дина Харизанова

Месец май изобилства от много почивни дни. Както покрай Първи май, така и около Герьовден предстои дълга почивка. Много българи ще се отправят към дестинации в чужбина. 

Добре е да се знае, че при проверката на личните документи на граничните пунктове, се проверява и дали лицето няма пътни нарушения. В случай, че е нарушило Закона за движение по пътищата, ще се наложи да изчака, за да му връчат актовете. 

Това неминуемо води до забавяне на преминаването през ГКПП-то. 

Самите граничари, които работят там, също недоволстват, че се налага да връчват фишове, вместо да обработват автомобилите и останалите превозни средства. 

Но очевидно директивата „отгоре“ е да се напълни хазната. За удобство на преминаващите границата, на граничните пунктове има постерминали, където може да се платят глобите. 

Има й вариант да направите това, когато се приберете обратно в България. Ако го сторите до една седмица, ще може да се възползвате от 30-процентно намаление на дължимата сума, което никак не е малко.

На по-оживените ГКПП-та може да минете метър, особено ако има образували се опашки. 

Наш читател, пътувал по 1 май към Македония, е чакал два часа на Гюешево, за да му връчат актовете за нарушенията. Той е бил на организирана екскурзия с автобус и се оказало, че половината от пътниците имат фишове за глоби, та се е наложило цялата група да изчаква да приключи бюрократичната процедура по връчването им.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки