Важни проекти приключват предсрочно в Карнобат


Важни проекти приключват предсрочно в Карнобат
05 Май 2023, Петък


Продължават успешно и текущите ремонти в общината, въпреки финансовите ограничения, породени от липсата на държавен бюджет

Автор: Десант

Няколко важни проекти за Карнобат ще бъдат реализирани предсрочно. До края на септември ще бъде готово междублоковото пространство в микрорайон Пазара, което ще се превърне в притегателно място за отдих в района.

За празника на града се очаква да приключи и ремонтът на културния дом – бившето кино в Карнобат. Това е една от най-красивите сгради в града, но дълги години бе оставена да се руши. Скоро тя отново ще грейне в целия си блясък.

Продължават успешно и текущите ремонти в общината, въпреки финансовите ограничения, породени от липсата на държавен бюджет. Това означава, че общината може да оперира с една дванадесета от плащанията от предходната година, с изключение на разходите за ел.енергия.

Известна свобода дава това, че част от проектите, които се изпълняват в момента, са преходни от миналата година, други пък са по европейски и национални програми.

Такъв е случаят с детска градина „Славейче" – последната от общо седем в общината, която ще бъде основно ремонтирана. С външно финансиране се прави и първият етап от водния цикъл на Бургаска област, част от който е и Карнобат.

Предстои завършването и на новата пристройка към многопрофилната болница в града. Там ще се помещава центърът за спешна медицинска помощ, който ще обслужва пациенти от цялата община.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки