Най-тежкия коч ще търсят на Националния събор на овцевъдите


Най-тежкия коч ще търсят на Националния събор на овцевъдите
Снимка: bgfermer.bg
25 Април 2023, Вторник


На започващото на Гергьовден край Петропавловския манастир до с. Арбанаси голямо браншово събитие ще има конкурс и за най-дълъг косъм при породата Калоферска дългокосместа коза

Автор: Десант

Състезание за най-тежък коч ще се проведе на 8 май в рамките на единадесетия Национален събор на овцевъдите. Голямото браншово събитие започва на Гергьовден край Петропавловския манастир до с. Арбанаси и в продължение на три дни ще представи постиженията в сектора и богатата народна култура, традиции и фолклор.

Атрактивното състезание за най-тежък коч ще е от 11,00 ч., а победителят ще бъде определен безпристрастно единствено и само от кантара. Фермерът, собственик на животното победител, ще получи парична премия от 1000 лева. Единственото условие за участие в състезанието е добичето да бъде докарано на терен най-късно до 10,00 ч. предходния ден, 7 май.

Категоричен победител в тази надпревара на изданията на събора досега е 170-килограмовият Мани, кръстоска от породите Беграмска и Аваси.

За първи път на форума ще се проведе и конкурс за най-дълъг косъм при породата Калоферска дългокосместа коза (7 май, 13,00 ч.).

Край Петропавловския манастир ще бъдат показани над 600 чистопородни овце и кози, ще има изложба на кучета, конни атракции, изложение на фермерски продукти от овче и козе мляко и месо, био пазар, както и селскостопанска техника, оборудване, фуражи, специализирана литература и медикаменти за животновъдството.


В категории: Новини , Земеделие и скотовъдство

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки