Военните моряци почетоха годишнината на Априлското въстание


Военните моряци почетоха годишнината на Априлското въстание
Снимки: ВМС
20 Април 2023, Четвъртък


В ритуала пред паметника на Георги Бенковски участваха Представителният духов оркестър на Военноморските сили, почетен караул и командири на военни формирования от Варненския гарнизон

Автор: Десант

Военноморските сили се включиха в тържественото честване на 147 годишнина от избухването на Априлското въстание.

В ритуала пред паметника на Георги Бенковски, на алеята на възрожденската памет в Морската градина на Варна, организиран съвместно с Община Варна и Варненска и Великопреславска митрополия, участваха Представителният духов оркестър на Военноморските сили, почетен караул и командири на военни формирования от Варненския гарнизон.

Строят на почетния караул беше приет от заместник-командира на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев. Свещеници от Митрополията отслужиха заупокойна молитва, след което с военен ритуал бяха поднесени венци и цветя.



На церемонията присъстваха заместник-кметът на Община Варна господин Коста Базитов, областният управител господин Марио Смърков, районните кметове от община Варна, представители на държавната и местна власт, неправителствени и военно-патриотични организации, много граждани и ученици от варненските училища.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки