Ще правят детски атракциони в Културно-туристическия комплекс „Ченгене скеле“


Ще правят детски атракциони в Културно-туристическия комплекс „Ченгене скеле“
Снимки: Община Бургас
12 Април 2023, Сряда


В проекта е заложено прилагане на нов образователен интерактивен подход за подобряване информираността на най-малките за вредите от човешката дейност

Автор: Десант

Нова зона за игри и отдих ще има в Културно-туристическия комплекс „Ченгене скеле“. Община Бургас е изготвила проект, с който ще търси финансиране от Програмата за морско дело и рибарство.

Мястото за децата ще е на поляната зад музейните къщички. 

Предвижда се да се изгради алейна мрежа, енергийно ефективно осветление, автоматична поливна система, паркова мебел, озеленяване, достъпна среда и видеонаблюдение на територията.


Съществуващата в момента детска площадка в комплекса

Детските атракциони ще включват: сензорна зона, зона с места за сядане и пикник, зона със занимателни и информационни панели, посветени на знанията за биоразнообразието в Черно море и изграждане на екологичната култура.

В проекта е заложено прилагане на нов образователен интерактивен подход за подобряване информираността на най-малките за вредите от човешката дейност и адаптацията към настъпващите климатични промени.

Етнографският комплекс „Ченгене скеле“ се намира на 15 км от Бургас, в близост до едноименното рибарско селище, което предлага възможности за културно-образователна и развлекателна програма. Това е пространство с три привлекателни къщички за етнографски експозиции, мултифункционална зала, кафене, ресторант, детска площадка, лодкостоянка с пристан, кемпер стоп зона и малък плаж.

Целта е подпомагане и популяризиране на рибарския занаят чрез демонстриране на традиционни рибарски практики, обучения, срещи и обмен между рибарите и посетителите.

В комплекса наскоро приключи поредният нов проект – работилница за рибарски лодки. 


Работилницата за лодки


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки