Започна Седмицата на гората


Започна Седмицата на гората
Снимка: Десант
03 Април 2023, Понеделник


В цялата страна са предвидени да се проведат множество мероприятия

Автор: Десант

На 3 април започва Седмицата на гората, която се отбелязва като празник на българската гора и на лесовъдите в България. Тазгодишното мото е „Довери се на лесовъда!“ и с него се акцентира върху значимостта на професията за поддържаето и управлението на горските територии.

В цялата страна са предвидени да се проведат множество мероприятия по повод празничната за горите седмица. За децата и учениците са планирани разнообразни занимания и специални горски уроци. Те имаха възможност да се включат и в различни тематични конкурси за рисунка и детско творчество.

Предвидени са и дейности по почистване и възстановяване на паркова инфраструктура и горски територии, залесяване, раздаване на безплатни фиданки на граждани. Ще бъдат открити и различни изложби.

С организирането на различни инициативи през тази седмица се цели повишаване на обществената осведоменост относно ценностите, значението и приноса на горите, за балансиране на жизнения цикъл на земята.

Традицията за отбелязване на Седмицата на гората датира още от 1925 г. Тя се провежда през първата цяла седмица на месец април като празник на залесяването и гората.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки