Минута мълчание в памет на загиналите лесовъди


Минута мълчание в памет на загиналите лесовъди
Снимки: ИАГ
31 Март 2023, Петък


По традиция преди началото на Седмицата на гората лесовъдската колегия засвидетелства своето уважение и преклонение пред горските служители, отдали живота си за горското дело

Автор: Десант

Всяка година по традиция преди началото на Седмицата на гората лесовъдската колегия засвидетелства своето уважение и преклонение пред всички лесовъди и горски служители от различните краища на България, отдали живота си за горското дело.

„Да защитаваш гората е кауза. Днес лесовъдската колегия се прекланя пред тези ратници на българската гора. Съюзът на лесовъдите в България (СЛБ) ще продължи да издирва своите герои и да работи за достойното им вписване в нашата горска история“, подчерта в словото си към всички присъстващи, проф. д-р Иван Палигоров, декан на ФСУ и председател на Съюза на лесовъдите в България (СЛБ).

Той изрази благодарност към всеотдайния труд на предците, които с цената на много усилия и жертви са успели не само да запазят, но и да създадат огромни площи нови гори.



В събитието участие взеха  инж. Валентин Чамбов - зам.-министър на земеделието, инж. Стоян Тошев - изпълнителен директор, инж. Димитър Баталов - главен секретар, директори на дирекции и експерти от Изпълнителна агенция по горите (ИАГ), чл.-кор. проф. д.н. Иван Илиев, ректор на Лесотехнически университет, представители от Съюза на лесовъдите в България, Регионална дирекция по горите – София, Дирекция на Природен парк „Витоша“, преподаватели и студенти от Лесотехническия университет (ЛТУ), представители на браншови организации, ветерани лесовъди и приятели на гората. 

Пред паметната плоча в двора на ЛТУ те сведоха глави в едноминутно мълчание и поднесоха венци и цветя в памет на загиналите лесовъди.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки