Бурканчета с мед, скрити в сърцевината на корков дъб, подаряваха лесовъди на ловното изложение в Пловдив


Бурканчета с мед, скрити в сърцевината на корков дъб, подаряваха лесовъди на ловното изложение в Пловдив
Снимки: ЮЗДП
31 Март 2023, Петък


И до днес дървета от корков дъб се срещат в района на Гоце Делчев и Петрич

Автор: Десант

Уникални на вид сувенири – бурканчета с мед, скрити в сърцевината на корков дъб, подариха лесовъди от Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) по време на ловното изложение в Пловдив. По този начин бяха отбелязани Международния ден на гората (21 март) и Световния ден на водата (22 март).

И до днес дървета от корков дъб се срещат в района на Гоце Делчев и Петрич.



В момента предприятието изпълнява проекта „Климатично-интелигентно управление на горите в Централна и Източна Европа“, чиято цел е чрез създадените опитни култури да се провери устойчивостта на използваните дървесни видове към изменението на климата в най-уязвимите райони на неговата територия, с перспектива за бъдещо по-мащабно залесяване.

Най-жизнеспособните видове, които успешно се приспособяват към климатичните промени, могат да осигурят и най-добрия генетичен материал за бъдещите гори, посочват от ЮЗДП.

Общо 100 декара със семепроизводствени градини и експериментални залесявания със сухоустойчиви дървесни видове (корков дъб, космат дъб, пърнар,  каменен дъб, валонея, брутски бор, атласки кедър, обикновен кипарис) ще бъдат създадени на територията на южните държавни горски стопанства – Петрич, Сандански и Гоце Делчев по проекта CLIMAFORCEELIFE, в който ЮЗДП е асоцииран партньор.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
SUSAN BENSON
05.04.2023 15:01:18
0
0
Здравейте, имате ли нужда от надеждна и надеждна компания, за да получите заем за финансиране на вашия проект, имате ли нужда от бизнес заем, личен заем или ипотечен заем? не търсете повече от Sunshine Financial Group Inc. Ние предлагаме всички видове кредитни услуги, обезпечени и необезпечени заеми, дългосрочни и краткосрочни заеми и много други за субсидиран лихвен процент от 3% годишно. За повече информация, пишете ни по имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или ми изпратете съобщение директно в WhatsApp чрез: +447360502110 и получете отговор веднага

Знам, че получаването на законен заем винаги е било огромен проблем. За хора, които имат финансов проблем и се нуждаят от решение за него, много хора смятат, че е толкова трудно да получат заем за собствен капитал от техните местни банки или други финансови институции поради високата лихва ставка, недостатъчно обезпечение, съотношение дълг/доход, нисък кредитен рейтинг и др.

Не се притеснявайте повече, защото Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин.

Край на времето за чакане или стресиращите банкови посещения. Нашата услуга е достъпна 24/7 - можете да получите заем и да завършите транзакциите си, когато и където имате нужда.

Ние предоставяме 24-часови кредитни услуги от световна класа. За запитвания/въпроси? - Изпратете имейл до sunshinefinancialgroupinc@gmail.com или ни изпратете съобщение на WhatsApp: +447360502110 | & Получете отговор веднага.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки