Тазгодишното изложение „Природа, лов, риболов“ ще е много атрактивно


Тазгодишното изложение „Природа, лов, риболов“ ще е много атрактивно
Снимка: Архив Международен панаир Пловдив
09 Март 2023, Четвъртък


Традиционно то ще започне с дивечови гозби, които Ути Бъчваров ще сготви пред Палата 3

Автор: Десант

Предстоящото 27-о издание на международното изложение „Природа, лов, риболов“, което ще се проведе от 22 до 26 март  в Международен панаир Пловдив, се очертава като най-атрактивното за последните години.

Съпътстваща го програма е изключително богатата. В нея са предвидени разнообразни забавни и полезни формати за деца и ученици, а специален акцент е 8-ата национална трофейна изложба на паднали дивечови рога. Експозицията е посветена на 125-годишнината на Съюз на ловците и риболовците в България и ще остане до 9 април в Панаира.

Освен голямо разнообразие от изделия за лов, риболов, алтернативен туризъм и спорт от водещи фирми, изложбата представя дейността на държавните горски предприятия, на институции и сдружения, свързани с горското стопанство, рибарството, дивечовъдната дейност, съхраняването и облагородяването на околната среда.

Парковите пространства на Международен панаир Пловдив ще се превърнат в естествени декори за обучителната програма на деца и ученици. За втори път ще се проведе инициативата „Горичка в количка“, в която деца от пловдивски училища ще опознават горския свят по забавен начин.

Формирането на позитивно отношение към околната среда е във фокуса на обучения и занимания със средношколници. В специално „Горско училище“ те ще се учат да къмпингуват безопасно, да разпознават дивечови следи и звуци, да се ориентират в гората и да я пазят от пожари.

На подрастващите е посветена цяла поредица от занимания по горска педагогика в рамките на петдневното изложение. Част от тях са творчески, като изработването на диорами от естествени материали и рисунки на тема „Прозорец към природата“. Други са чисто практически, като например запознаването с риболовни техники и тънкости за улов на риба.

Мини конна база ще бъде на разположение за желаещите да пояздят. Всеки ден на изложбата организацията „Бага Тур“ ще прави демонстрации на старинни умения и практики, свързани с българската история, природа и дивите животни.

Атракциите за възрастните в рамките на изложението също не са малко. Посетителите ще могат да тестват модела на добавена реалност – 3D проектиране на диви животни, да стрелят с лък, да гледат игра с мечове, пресъздаваща традициите на древната Дунавска България, и да опитат дивечови специалитети.

Много интересна ще бъде и киноложката беседа с представянето на различни породи ловни кучета.

Изложбата гарантира много съботно настроение със специалния ловен концерт, който ще изнесе духовият оркестър с мажоретен състав на ученици от Велинград. Веднага след тяхното изпълнение ще започне и 4-я национален турнир по надсвирване със свирки за примамване на дивеч.

Дамският ловен клуб „Аврора“ ще представи своята дейност и ще почерпи посетителите с приготвени на място ястия от дивечово месо.

Традиционно „Природа, лов, риболов“ стартира с аромата на дивечови гозби, които популярният и обичан Ути Бъчваров готви пред Палата 3. И 27-ото издание ще започне така, а международното изложение очаква посетителите в периода 22-26 март от 10:00 до 16:00 часа.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки