САЩ се кани да забрани китайското приложение „ТикТок“


САЩ се кани да забрани китайското приложение  „ТикТок“
08 Март 2023, Сряда


Европейската комисия и Европейският парламент вече нареди на служителите си да премахнат китайското приложение от служебните си телефони

Автор: Десант

Социалната платформа Тик Ток, по която са луди тийнейджърите в цял свят е на път да бъде забранена в Съединените щати, съобщава БТА.

Вчера бе внесен законопроект за забрана на китайското мобилно приложение, написан от двама сенатори - от Републиканската и от Демократическата партия, който предстои да бъде гласуван.

Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан заяви, че „приветства“ внесения вчера законопроект, който, наред с други неща, ще забрани приложения като Тик Ток.

„Законопроектът ще позволи на правителството на САЩ да попречи на определени чужди държави да използват технологични услуги... по начин, който застрашава поверителните данни на американците и нашата национална сигурност“ - коментира съветникът на Белия дом, цитиран от БТА.

Според мнозина американски депутати платформата за кратки видеоклипове, собственост на китайската компания „БайтДенс“, е заплаха за националната сигурност.

От компанията „Тик Ток“ протестираха и заявиха, че имат над 100 000 000 потребители в Съединените щати. Според тях приложението вече е надминало Ютюб, Туитър, Инстаграм и Фейсбук по отношение на „прекараното време“ от пълнолетните американци и сега е близо до платформата за филми Нетфликс.

Миналата седмица Белият дом даде на правителствените агенции в САЩ срок от 30 дни, за да гарантират, че не употребяват приложението „ТикТок“ на федерални устройства и системи.

Европейската комисия нареди наскоро на служителите си да премахнат китайското приложение от служебните си телефони. Същото направи и Европейският парламент.


В категории: Свят

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Ентана
13.03.2023 00:23:31
0
0
Санкционните ОТАN-терористи САЩ искат да "помогнат" на Украйна да се самоубие, чрез нахлуване в Крим!
"2022 г. е годината на успешното изстрелване не само на ракетата "Авангард", но и начало на,
Д€ уестърнизация на планетата".
- Ето как Русия реагира остро на русофобията, западните $анкции и икономико-терористична политика, на всичко, което не е англосаксонско.
- Ето как западната химера за еднополюсния свят се срина.
- БритDOWNия избяга BR€XITно от €вро-конгломерата, като не прие €врото за своя валута!
- Концепцията за Шенгенa се провали заради американския KОВИД-19!
- Русофобията и OTAN-терористичните санкции самоубийствено подкопаха и
сринаха западната икономика!
"Гласът на Правдата-България"
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки