Мними куриери доставят поръчки от фиктивни е-магазини


Мними куриери доставят поръчки от фиктивни е-магазини
08 Март 2023, Сряда


Пратката е различна от покупката

Автор: Десант

Когато онлайн магазинът не предлага възможност за преглед и тест и доставя поръчките само на адрес на клиента, рискът да станете жертва на измама е почти 100%.

За това предупреди по програма „Хоризонт“ на БНР създателят на онлайн платформата „Ние, потребителите“ Габриела Руменова във връзка с множество случаи на измамени потребители, получили различни от поръчаните от тях дрехи от оказали се фалшиви сайтове за продажби.

„Много е възможно „търговецът“ да използва подставени лица, които да носят пакетите на посочения от потребителя адрес, да отказват категорично да му позволят да прегледа пратката преди да заплати, да вземат парите и да изчезнат, като не оставят никакъв шанс за обратна връзка. По този начин се губи възможността „измамникът“ да бъде проследен, дори и от органите на реда“, посочи експертът. 

Габриела Руменова обясни, че ако имейлът е в безплатни платформи за електронни пощи, също би трябвало да ни усъмни.

„Всеки професионално извършващ дейността си онлайн търговец, освен че има свой собствен електронен магазин, а не само страници в социалните мрежи за продажби, с регистрацията на домейн на сайта, получава и имейл адреси, които съдържат този домейн. По този начин са разпознаваеми и поне до голяма степен гарантират, че са реални имейли.

Попаднахме на е-магазин, на който електронната поща е email@example.com. Това е един шаблон, който се съдържа в шаблона за изработка на сайта“, обърна внимание още тя.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки