Консервативна България отбеляза в Бургас 145 години от Освобождението на България


Консервативна България отбеляза в Бургас 145 години от Освобождението на България
03 Март 2023, Петък


По традиция патриотите поднесоха цветя пред паметника на Руския лазарет в Морската градина

Автор: Десант

Политическа партия Консервативна България – новото име на НФСБ – отбеляза в Бургас 145 години от Освобождението на България. По традиция патриотите поднесоха цветя пред паметника на Руския лазарет в Морската градина и сведоха глави пред подвига на всички, проляли кръвта си за свободна България.

„Това за нас е автентичното място за отдаване на почит в днешния ден. Този паметник е изграден непосредствено след освобождението. Той не е съвременна интерпретация на място, което няма нищо общо с историята и с освобождението на Бургас“, коментира заместник-председателят на партията Христиан Митев.

„Трети март, освен че е национален празник и ознаменува деня на свободата, е и дата, на която трябва да си припомним подвига на българските опълченци и на нашите национални герои революционери, които допринесоха тази дата да стане факт. Този празник за пореден път доказва, че когато бъдат обединени, българите могат да постигат своите цели. А ние трябва да следваме този път и в наши дни“, добави той.

В церемонията, заедно с Христиан Митев, участваха областният координатор на Консервативна България Антон Стоянов, общинският съветник Боян Даков, председателят на партийната структура в Камено инж. Иван Кузманов и активисти на родолюбивата партия.

„Трети март е обединяваща дата. Това е денят, в който честваме Освобождението на нашата родина и си припомняме за подвига на нашите деди, довел до тези 145 години свобода. Така че в днешния ден българите се обединяват, развяват българския трибагреник, пеят химна и са задружни“, каза Боян Дяков.

„Трети март е голям ден за всички българи. Това е денят на Освобождението, независимо, че от историческа гледна точка на днешния ден имаме един временен военен договор между Русия и Османската империя. Но за нас, българите, това е денят на Свободата. Поклон пред всички, които са дали живота си и силите си за Освобождението на България!“ - допълни Антон Стоянов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки