Откриваме почетно консулство в японския град Мория


Откриваме почетно консулство в японския град Мория
01 Март 2023, Сряда


Почетен консул ще е шефът на корпорация „Мейджи“, която произвежда българско кисело мляко и оказва подкрепа на сумиста Котоошу, както и на отбора ни по художествена гимнастика

Автор: Десант

Министерският съвет прие решение за откриване на почетно консулство на България в Япония и назначаване на японския гражданин Кадзуо Кавамура за почетен консул на Република България със седалище в град Мория, префектура Ибараки.

Япония е приоритетен партньор за България в Азия, с когото развиваме традиционно приятелство, сътрудничество и партньорство на основата на споделени ценности, се изтъква в правителственото решение.

Кадзуо Кавамура е главен изпълнителен директор, президент и председател на Борда на директорите на корпорация „Мейджи“. Фирмата има лидерско място в Япония по производство на млечни продукти и разширява своята дейност в Китай, Тайланд, Сингапур и други азиатски страни. България развива ползотворно сътрудничество с „Мейджи“ от 1973 г. насам, когато сключва лицензионен договор и започва да предоставя закваска за произвеждането на кисело мляко под марката „Българско кисело мляко Мейджи“.

Корпорацията има ключова роля за популяризирането на България и за представянето на българската култура в Япония. ,

,Мейджи“ е дългогодишен спонсор на турнета на Софийската национална опера в Япония, предоставя стипендии на български ученици за обучение в Япония и оказва подкрепа на известния български сумист Котоошу, както и на националния отбор по художествена гимнастика.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки