Русенският музей представя „ПрилеПтици – нашите летящи приятели“


Русенският музей представя „ПрилеПтици – нашите летящи приятели“
Илюстрация: РИМ-Русе
01 Март 2023, Сряда


Две учебни помагала са подготвени с цела да провокират траен интерес у подрастващите към изучаването и опазването на природата

Автор: Десант

„ПрилеПтици – нашите летящи приятели“ - музейни образователни помагала“ е презентацията, която ще направят уредникът в отдел „Природа“ на Регионален исторически музей - Русе Красимир Киров и музейните педагози Магдалена Трифонова и Виктория Друмева. Събитието ще се проведе в четвъртък, 2 март, от 18.00 ч. в русенския Исторически музей.

През 2022 г. бяха създадени две учебни музейни помагала „Прилепите – нашите летящи приятели“ и „Миграцията – великото пътешествие на прелетните птици“, които са включени в часовете от образователната програма „Русезнание“ и заниманията „Лято в музея“ на Регионален исторически музей – Русе.

Изданията се използват и в инициативи като „Международен ден на мигриращите птици“, „Ден на египетския лешояд“ и „Международна Нощ на прилепите“.

Помагалата имат за цел да провокират траен интерес у подрастващите към изучаването и опазването на природата, както и да стимулират и изградят умения за свободно общуване с различните форми на местно наследство.

Изданията са създадени по проект на Сдружение „Приятели на музея“ - „ПрилеПтици – нашите летящи приятели“, който се реализира с помощта на Програма „Култура“ на Община Русе 2022.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки