Военни ще взривят пясъчната коса на река Велека


Военни ще взривят пясъчната коса на река Велека
09 Февруари 2023, Четвъртък


В резултат на падналите валежи и снеготопене водите са залели пътя и селата Синеморец и Резово са останали откъснати от общинския и областен център

Автор: Десант

И тази година военни от базата в Атия ще извършат контролирано взривяване на пясъчната коса на река Велека, за да се отвори третокласният път Царево-Ахтопол-Синеморец-Резово.

Бургаският областен управител проф. Мария Нейкова разпореди да се предприемат необходимите действия по навременното отстраняване на наносите и регулиране на движението, така че населението на прилежащите населени места и ползващите пътната инфраструктура да бъдат максимално защитени.

В резултат на падналите валежи и снеготопене водите на реката заливат третокласния път 9901, който е част от Републиканската пътна мрежа. По сигнал на кмета на община Царево селата Синеморец и Резово са останали откъснати от общинския и областен център.

По искане на областния управител сапьорите от Военноморска база Атия ще извършат контролиран взрив през днешния ден, за да пробият и уширят канала през пясъчната коса с цел оттичане на високите води на р. Велека.

Предприети са всички мерки са регулиране на движението през проблемния пътен участък.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки