Атрактивна крайбрежна зона за отдих между хотелската зона и плажа ще изграждат в курорта Шкорпиловци


Атрактивна крайбрежна зона за отдих между хотелската зона и плажа ще изграждат в курорта Шкорпиловци
31 Януари 2023, Вторник


В парка ще бъдат обособени зони за стрийт фитнес, за игри, за рекреация, както и изгледна
площадка с бинокъл за наблюдение на открито


Автор: Десант

В популярния черноморски курорт Шкорпиловци ще изграждат крайбрежна зона за отдих. За целта Община Долни чифлик обяви обществената поръчка с прогнозна стойност 249 996,48 лв. без ДДС.

Крайбрежната зона е предпочитано и желано направление от жителите и гостите на курортния комплекс. Тя е с добри основни характеристики, но се нуждае от допълнителни мероприятия по благоустрояване и естетизация, с които обликът й ще придобие по съвременен, приятен и атрактивен вид.

Парцелът, определен за парк е с дължина около 200 м., ширина от 8 м до 18 м и площ 1909 кв.м. Намира се между хотелската част в зоната и плажа. Теренът е с наклон към морето. 

Проектът решава плановата композиция и новото функционално решение, рисунъка на настилките, обзавеждането на площадките, детайлите, връзката между нововнесена и съществуваща растителност.

Влизането в парка ще се осъществява с 8 свободни входа от улицата. Основната настилка ще е от жълти декоративни плочи и напръскана на места с декоративни плочи с морски мотиви. Предвидена е и настилка паве вълна-зелена.

В парка ще бъдат обособени зони за стрийт фитнес, за игри, за рекреация и отдих, както и изгледна
площадка с бинокъл за наблюдение на открито.

Стрийт фитнес площадката ще разполага с пет от най-популярните уреди: кростренажор, тренажор за ръце и крака, успоредка, гребен тренажор и лост за набиране.

На площадката за игри ще има макси шах с размери 360/360 см., изпълнен от плочи - различен цвят. Ще бъдат осигурени на две места маси и столове за игра на карти.

Изгледната площадка ще е с красива полукръгла форма, като от нея ще се открива прекрасна гледка към морето, небето и корабите.

По дължината на парка са проектирани 6 комплекта паркови перголи с две бетонни пейки с облегалки  и бетонов кош за отпадъци.



На още девет места ще са разположени по две бетонови пейки с облегалки и бетонов кош за отпадъци.

Ще има също така 6 бетонни велостоянки за по 5 велосипеда. В западната част на парка като акцент ще бъдат разположени 11 кашпи.

При подбора на типа растителност, която ще е решена пейзажно, ще бъдат определящи климатичните характеристики на района и декоративните качества на растенията.

Засадените иглолистни и широколистни дървета ще са декоративни. Храстите ще са цъфтящи, ароматни и вечнозелени.

По оградата ще бъдат засадени декоративни увивни и катерливи храсти. С дендрологичния състав и композиране на растителността ще се търси целогодишен ефект от форми и багри, което ще се постигне с реализирането на проекта.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки