Горски инспектори установиха в Бургаско и Мездренско нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча


Горски инспектори установиха в Бургаско и Мездренско нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча
Снимка: ИАГ
31 Януари 2023, Вторник


Вижте подробностите

Автор: Десант

Нарушение по Закона за лова и опазване на дивеча установиха горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Бургас. На територията на Ловно-рибарско дружество „Пънчево“, община Средец, служителите по горите са спрели за проверка лек автомобил. В превозното средство са открити ловно оръжие и средства, забранени за лов на дивеч.

Водачът на автомобила е представил разрешително за лов за територия, извън мястото, на което е бил спрян от проверяващите.

Забранените средства за ловуване - електронен преобразувател на образа, термален оптически прицел и прожектори за осветяване на целта, са задържани от служителите на Регионалната дирекция. На нарушителя предстои да бъде наложена санкция.

Служители на Изпълнителна агенция по горите са извършили на 29 януари проверка в ловно-стопанския район на Ловна дружина „Руска Бела“, община Мездра, където се е провеждал групов лов на хищници.

Проверяващите са установили, че един от ловците е отстрелял див заек, а друг ловува без заверени ловни документи за 2023 г.

При лова не е присъствал служител на Държавно горско стопанство – Мездра като придружител, каквито са нормативните изисквания.

По случая е образувано досъдебно производство от РУ на МВР-Мездра.

Служителите от Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции по горите продължават да извършват масови проверки по контрол по опазване на горските територии, за спазване на горското и ловно законодателство в цялата страна.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки