Интрига: Кой ще стане туристическо аташе на България в Турция


Интрига: Кой ще стане туристическо аташе на България в Турция
27 Януари 2023, Петък


Потенциално подходящите кандидати в дирекцията „Международна дейност и визови режими“ към Министерството на туризма са трима

Автор: Десант

Предстои разкриването на Национално туристическо представителство на Република България в Република Турция. Очаква се административната процедура по командироване на туристическо аташе в южната ни съседка да бъде проведена през февруари.

Въпреки липсата на изрично изискване за извършване на подбор на конкурсен принцип, аташето по туризъм в Националното туристическо представителство на Република България в Република Турция ще бъде финално определено именно чрез подбор измежду служителите на Дирекция „Международна дейност и визови режими“, въз основа на критерии, определени съобразно особеностите на функциите на туристическите аташета и спецификите на конкретния целеви външен пазар за входящ туризъм.

Предимство е наличието на опит в сектор туризъм и практически познания за функционирането на държавната администрация, икономическите особености в Република Турция и отличното владеене на турски език, уточняват от туристическото ведомство.

Поради големия интерес към очакваното назначение на туристическо аташе на страната ни в Турция, оттам уточняват, че Министерството на туризма все още не е провело окончателния си вътрешен подбор и в този смисъл не е приключило процедурата по назначаване на туристическото аташе.

Потенциално подходящите кандидати в дирекцията „Международна дейност и визови режими“ са трима, като един от тях е директорът Георги Алипиев.

В момента България има двама действащи служители зад граница на позицията туристически аташета – в Полша и в Германия. След отзоваването на българските дипломатически служители от Москва в началото на военния конфликт между Русия и Украйна, в България се завърна и дългогодишното туристическо аташе на страната ни в Русия – Катя Жекова, служител с богат опит, която също би могла успешно да заеме поста в Турция.

Един от най-сериозните претенденти за поста туристическо аташе на България в Турция е Теодора Таскова от Дирекция „Международна дейност и визови режими“ на Министерството на туризма.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки