Ограничено е движението на камиони през няколко прохода


Ограничено е движението на камиони през няколко прохода
Снимка: АПИ
27 Януари 2023, Петък


Над 700 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж

Автор: Десант

Над 700 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Сняг вали в района на Смолян и в Северозападна България.

В област Смолян е ограничено движението на моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета. Ограничено е преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 тона през проходите „Печинско“, „Рожен“, „Превала“ и „Троянски“.

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки