Задържаха незаконни трофеи от елен лопатар и благороден елен


Задържаха незаконни трофеи от елен лопатар и благороден елен
Снимки: ИАГ
24 Януари 2023, Вторник


Нарушението е разкрито в частен имот в странджанското село Ясна поляна

Автор: Десант

Незаконни трофеи от елен лопатар и благороден елен, както и незаконно добити дърва за огрев от ясен и дъб без необходимите документи задържаха при съвместна акция екип на Регионална дирекция по горите – Бургас и РПУ-Приморско. 

Нарушението е разкрито в частен имот в странджанското село Ясна поляна. Служителите по горите са съставили констативни протоколи, с които са задържани незаконните трофеи и дърва.

Образувано е бързо производство. Работата по случая продължава.Масови проверки на екипи на регионалните дирекции по горите и служители на МВР се извършват на територията на цялата страна.

От Изпълнителната агенцията по горите (ИАГ) напомнят, че съгласно Закона за лова и опазването на дивеча всеки трофей подлежи на регистрация в едномесечен срок от добиването му в съответното горско стопанство.

Намерените паднали дивечови рога също подлежат на предаване в съответното горско или ловно стопанство. Те могат да бъдат придобити след заплащане на тарифна такса  в зависимост от вида - до 1,5 лв./кг. 

Нерегистрираните ловни трофеи подлежат на отнемане в полза на държавата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки