Събраха в сборник творби на офицери и сержанти от запаса и резерва от Русе и техни колеги от Западните покрайнини


Събраха в сборник творби на офицери и сержанти от запаса и резерва от Русе и техни колеги от Западните покрайнини
24 Януари 2023, Вторник


Изданието „Дунавски пристан 3“ ще бъде представено на 24 януари от 17,30 ч. в зала „Княз Александър I“ на Историческия музей в дунавския град

Автор: Десант

Сборник „Дунавски пристан 3“ ще бъде представен на 24 януари от 17,30 ч. в зала „Княз Александър I“ на Историческия музей в Русе от  д.и.н. Любомир Златев. Изданието съдържа художествени  творби, стихове и проза, създадени от членове на Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и техни колеги от Западните покрайнини, както и исторически студии и изследвания.

Направен е също обзор на издания, с авторско участие или подкрепени от РСОСЗР. В голямата си част те са посветени на войнската памет на Русе. Присъстват раздели, посветени на дейността на Съюза по създаването на войнишки паметници в областта и на дейността на съюзните структури. Отбелязани са и членуващите, наградени с високи държавни и местни отличия.

„Дунавски пристан 3“ е посветен на 110-ата годишнина от победните боеве на русенските полкове през Балканската война 1912 – 1913 г. при Инджеклар, Лозенград и Бунархисар и стотиците герои – русенци, отдали живота си за свободата и независимостта на България.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки