Гълъб Донев остава премиер


Гълъб Донев остава премиер
Снимка: БТА
23 Януари 2023, Понеделник


Той ще оглави поредния служебен кабинет

Автор: Десант

Гълъб Донев ще остане премиер и в следващия служебен кабинет, който президентът Румен Радев предстои да назначи, след като и БСП ще върне мандата за съставяне на правителство. Това обяви държавния глава, който каза че му предстои разговор със служебните министри преди да обяви дали ще прави промени в екипа на служебния кабинет.

На въпрос за дата на изборите Радев отговори:

"Ще направя последни консултации с моя правен екип. Февруари месец е особен месец, защото по Конституция трябва до два месеца да се проведат изборите след разпускането на парламента, но Конституцията мери в месеци, а Изборният кодекс мери в дни. И тук имаме малък проблем с февруари, който ще го изчистим.

Но аз по никакъв начин не искам повече да бавя нещата. Ясно е, че се върви към избори, ясно е, че трябва по-бързо, възможно най-бързо да имаме редовно правителство.

Също така да си каже мнението и ЦИК и да бъде ясно на партиите може ли или не може да има избори с машини поради все още закъснелите доставки на хартия за принтерите на машините на 26 март. Това вълнува немалка част от нас."


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки