Излезе първият брой на вестник „Поликрайще“


Излезе първият брой на вестник „Поликрайще“
05 Януари 2023, Четвъртък


Изданието е посветено на историята, културата, духовните и материални постижения, героите и видните личности на населеното място и на приноса му към България 

Автор: Десант

Краят на 2022 г. в Поликрайще бе ознаменуван с едно изключително културно събитие – излизането на първия брой на носещия името на населеното място вестник „Поликрайще“.  Изданието е посветено на неговата история, култура, духовни и материални постижения, герои и видни личности, за приноса му към България и за днешния и утрешния му ден. И тъй като Поликрайще е в сърцето на България, вестник „Поликрайще“ е и вестник за България.

Той се списва и се издава от проф. д-р Георги Георгиев и д-р Марияна Георгиева в екип от родолюбци и професионалисти със спомоществователството на Марин Богомилов, Председател на Управителния съвет на ППК „Росица – Поликрайще“ и самите съоснователи на изданието.

Главен редактор е проф. Георгиев. Заместник-главни редактори са д-р Марияна Георгиева и д-р Мирослав Дечев. Вестникът ще излиза в електронна форма и на хартия. Успехът му се гарантира от подбора на неговия екип, от уменията, познанията му, от дългогодишната му практика в сферата на публикационната и издателската дейност, и от обичта му към Поликрайще и България.

Проф. д-р Георги Георгиев е физик, професор по приложна математика, защитил дисертация по физика и техника на свръхвисоките честоти. Д-р Марияна Георгиева е също физик, защитила дисертация по физика на плазмата. Двамата са едни от най-големите съвременни учени в света в областта на електромагнитната теория, съорганизатори на най-елитните световни научни форуми на Международния съюз по радионауки URSI, Университета на Илиной в Чикаго, САЩ и Електромагнитната академия, Кеймбридж, Масачузетс, САЩ.

Заедно със своята майка Трифонка Романова Попниколова те повече от 30 години работят по написването на „Илюстрована история на Поликрайще“ и организират редица обществени събития в населеното място.

Д-р Мирослав Дечев е един от най-добрите български журналисти, с повече от 20-годишна практика. Той е заместник-главен редактор на изданието Любословие.БГ за Велико Търново. Водещ журналист в телевизия „Видеосат“, Велико Търново. Автор на книгите: „Споделено“, „10 години телевизия“, „Сребърен дъжд“, „Модерни и… дръзки“.

Отговорни редактори са: доц. Владимир Попов, ректор на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ (1991 – 1995) и Почетен гражданин на Поликрайще; проф. Ради Кабаиванов, основател на специалностите „Математика и информатика“ и „Информатика“ и на Факултета по Математика и информатика във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Почетен гражданин на Поликрайще; доц. д-р Марияна Няголова, преподавател по психология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“; Диана Славчева Фъртунова, отговорен редактор на сайта „Десант“, Бургас; Михаил Михалев, журналист във в-к „Борба“, Велико Търново; Таня Георгиева, изпълнителен директор на BBR TV-London, журналист; Пеньо Пенев, журналист от Поликрайще; Татяна Кушева, библиотекар в читалище „Развитие-1884“, Поликрайще; Илия Пендов, председател на ПК „Солидарност 92“, Поликрайще; президент и старши треньор на ФК „Росица“, Поликрайще; Треньор в ДЮШ ОФК „Локомотив“, Горна Оряховица; Марин Маринов, собственик на автосервиз в Поликрайще, църковен настоятел; Марин Богомилов, председател на Управителния съвет на ППК „Росица – Поликрайще“; свещеник Зоран Мамучевски, енорийски свещеник на Поликрайще; протойерей Антоний Димитров Димитров, Почетен гражданин на Поликрайще; свещеник Дмитрий Анатолиевич Павлов, енорийски свещеник на Горски горен Тръмбеш; и д-р Иван Ангелов Иванов, ветеринарен лекар.

Като гост-редактор е поканен Шаукат Медихатович Богданов, председател на Уляновската Обществена просветна организация „Българско възраждане“, Заслужил деец на Организацията на Обединените българи, Почетен гражданин на Поликрайще.

На добър час на вестник „Поликрайще“!


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки