Уловът на бяла пясъчна мида бе във фокуса на работна среща в ИАРА


Уловът на бяла пясъчна мида бе във фокуса на работна среща в ИАРА
Снимката е илюстративна
22 Декември 2022, Четвъртък


Дискутирана беше и възможността за изграждане на ветрогенератори в Черно море

Автор: Десант

Уловът на бяла пясъчна мида и възможността за налагане на забрана за улов в размножителния ѝ период; както и екологичните аспекти при улов на бяла мида и риба бяха едни от основните акценти в темите на работна среща между ръководство и експерти на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и представители от Сектор „Рибарство“, която се проведе в централата на ИАРА по инициатива на изпълнителния директор на Агенцията доц. Ваня Стаматова.

Сред основните теми на разговор бяха и мерките за новия програмен период 2021-2027; а също и  възможността за изграждане на ветрогенератори в Черно море.

На срещата присъстваха представители на Междубраншова организация АПРП БГ ФИШ д-р Йордан Георгиев, Николай Павлов,  Местна инициативна рибарска група (МИРГ) - Бургас – Камено Русин Савов, МИРГ Поморие и кмета на Община Поморие Иван Алексиев, „Организация на производителите на черноморска мида“ (ОПЧМ) Велислав Вангелов, Сдружение „Клам Шелс“ ЕООД Боян Димов и Сдружение „Асоциация на рибарите, преработвателите и търговците на бяла пясъчна мида“ Дико Космов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки