Как може да се стигне безопасно до Боянския водопад, така че да се избегнат злополуки и опасни подхлъзвания


Как  може да се стигне безопасно до Боянския водопад, така че да се избегнат злополуки и опасни подхлъзвания
Снимки: ПП „Витоша"
20 Декември 2022, Вторник




Автор: Десант

С настъпването на зимния сезон Дирекцията на Природен парк „Витоша“ и Планинската спасителна служба призовават любителите на планината да преминават с повишено внимание  по туристическите маршрути за Боянския водопад от кв. Бояна, м. Копитото и хижа „Момина скала“. Те препоръчват движението да става само по маркираните пътеки!

За безопасността на туристите на 16 декември служители от ДПП „Витоша“ и ПСС към БЧК поставиха нови предупредителни табели на мястото на повредените стари. Те са на „Водопадската пътека” при отклонението за Горен ръб на Боянския водопад и в участъка с най-голям риск от подхлъзване в м. Куклите по пътеката от Боянския водопад за кв. Бояна покрай Боянската река.



Затова от двете служби апелират към туристите да бъдат много внимателни при преминаване през тези участъци, особено през зимния сезон.

За да се избегнат злополуки, ДПП „Витоша“ и ПСС към БЧК съветват да се използва маркираната със зелена лентова маркировка пътека от кв. Бояна през Сухи връх до х. „Момина скала“ с отклонение за Водопада след м. Дренска скала.


В категории: Новини , Забележителности

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Израстнал на Витоша
21.12.2022 00:20:02
0
0
Ами те вместо да слагат безмислени табели , що не вземат да оправят пътеката. Ще намалите драстично нещастните случаи в планината.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки