И тази година в старозагорския градски транспорт ще звучат коледни песни и по лините ще пътува Дядо Коледа


И тази година в старозагорския градски транспорт ще звучат коледни песни и по лините ще пътува Дядо Коледа
Снимка: Община Стара Загора
20 Декември 2022, Вторник


Вижте разписанието на белобрадия старец

Автор: Красимира Кънева

И тази година коледни мелодии ще поздравяват пътниците в старозагорския обществен транспорт. В празничните 24, 25 и 26 декември, във всички линии, обслужвани от „Автобусни и тролейбусни превози“ ЕООД, песни на Вокална студия „Усмивки“ при НЧ „Родина 1860“ ще допринасят за настроението на пътниците. 

Тематично ще е и озвучаването на центъра на Стара Загора през празничния месец

За втори път, навръх Рождество Христово, Дядо Коледа ще премине с автобус през града, споделят от дружеството. Тяхната инициатива, стартирала предходната година, е подарък за старозагорците и гостите на града, като тази година ще има и допълнителни изненади.

Белобрадият старец ще пристигне от далечната си родина в 8,45 часа, на 25 декември, на обръщалото на автобусите в кв. „Железник“. Той ще очаква всички желаещи да запечатат в снимка емоциите от срещата с него. В 9,00 часа, ще поеме по пътя на линия №13, с направление кв. „Железник“ – кв. „Зора“, връща се обратно в 9,40 часа.

В 10,33 часа, Дядо Коледа ще бъде с антуража си по Линия №8, с направление кв. „Железник“ – кв. „Самара 3“. От обръщалото в кв. „Самара 3“, в 11,15 часа, ще се върне обратно по маршрута, за да слезе на спирка „Втора аптека“, а от там, около 11,35 часа, ще поеме към кв. „Кольо Ганчев“ с линия №2.

В 12,00 часа свитата на благия старец ще тръгне с линия №2, с направление кв. „Кольо Ганчев“ – стадион „Берое“. Предполага се, че в 12.20 часа, той ще се присъедини към екипа на линия №51 от временната спирка „Алана“ на ул. „Христо Ботев“, с направление кв. „Три чучура – север“. В 12.45 часа, ще се отправи с линия №51 от обръщалото в кв. „Три чучура – север“ в посока „Алана“.

Празничната обиколка на Дядо Коледа ще продължи в 14,18 часа от обръщалото в кв. „Железник“, но този път по линия №3, като ще слезе от модерната „шейна“ на МОЛ Галерия. От същото място, в 14,50 часа, ще се прехвърли на линия №36, за да се срещне с пътниците по направление ПЗ „Загорка“ – кв. „Железник“.  В 15,25 часа, от обръщалото на кв. „Железник“ ще пътува с линия №13 до кв. „Зора“. В 16,00 часа, с линия №13, ще продължи към кв. „Железник“.

Освен възможността за снимки с Дядо Коледа и неговите празнични спътници, малките старозагорци ще получат и символични подаръци.

Инициативата на Община Стара Загора  по повод красивите зимни празници бе подкрепена сърдечно от управителя на общинското дружество инж. Георги Станчев, както и надградена във времето от него и екипа му.

Екипажите на автобусите и тролейбусите отново ще се надпреварват за най-добре украсено возило в празничните дни.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки