За седма година Бургас посреща Коледа с елха на доброто


За  седма година Бургас посреща Коледа с елха на доброто
07 Декември 2022, Сряда


Благотворителната кампания ще осигури подаръци за децата в риск

Автор: Десант

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници в Областна администрация Бургас се организира благотворителна инициатива „Елха на доброто“, която се утвърди през годините като  традиция, олицетворяваща добротата и грижата към децата в риск и техните семейства. 

„Благотворителността не трябва да се свързва само кампанийно с празници. Тя трябва да е част от нашия живот, да се възпитава в подрастващите като естествен процес и част от общуването“, каза областният управител проф. Мария Нейкова, която е и председател на Областния координационен механизъм за деинституционализация на деца.

Тя изрази удовлетворение, че Областна администрация Бургас е пионер в тази инициатива, добър пример сред останалите държавни администрации и активен партньор на Областният координационен механизъм за деинституционализация на деца.

За първи път целево ще бъдат подпомогнати над 50 деца в риск от общините Айтос и Руен. За поредна година ще се достави радост и на малчуганите, настанени в приемни семейства в Бургаска област.

Желаещите да подкрепят инициативата могат да направят това в периода от 7 до 22 декември, като оставят даренията си около празнично украсената елха в сградата на Областна администрация Бургас на ул. „Цар Петър“ №1 всеки работен ден.

Организаторите се обръщат с молба към дарителите пакети да съдържат информация от кого е дарението, за съдържанието, дали е предназначено за момченце или момиченце, ако са дрешки или играчки, както и за каква възраст деца са предназначени сложените в пакета предмети или продукти.

Разпределението и раздаването на пакетите до нуждаещите се деца и техните семейства ще се извърши от членовете на Областния координационен механизъм по деинституциаонализация на деца, който е и организатор на благотворителната кампания, която се провежда в Бургаска област за седма поредна година.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки