Осмият том на „Известията на бургаския музей“ излезе в две части


Осмият том на „Известията на бургаския музей“ излезе в две части
Снимка: РИМ-Бургас
05 Декември 2022, Понеделник


В него участват 45 автори с 38 статии, представени в над 600 страници

Автор: Десант

45 автори – музейни специалисти от България; учени от НАИМ-БАН; университетски преподаватели; изследователи от Швейцария; от университетите в Кънектикът, САЩ, и Саутхямптън, от Министерството на културата; НИМ, Министерството на културата на Австралия и мн. др., участват в 
том 8 на ,,Известия на бургаския музей“.

В двете части на изданието с общо над 600 страници са публикувани общо 38 статии от областта на археологията, етнологията, историята, нумизматиката, морската археология, епиграфиката, сграфистиката, природата и музейното дело. 

Сборникът се издава по проект на музея, финансиран от Министерството на културата на Република България, и е посветен на 110-годишнината от изследователска и музейна работа на РИМ – Бургас.

Темите са в основата си единни – резултати от проучването на материалното и нематериално културно наследство на община Бургас и Южното Черноморие.

Главен научен редактор на изданието е проф. д.и.н. Светлозар Елдъров, с редактори проф. д-р Иван Христов, проф. д-р Николай Ненов, доц. д-р Светла Далакчиева и д-р Милен Николов. Съставител е д-р Милен Николов. Художествен редактор е Яна Славянска, а предпечатната подготовка е дело на музейните експерти Цветана Илева и Нели Никифорова-Христова.


В категории: Новини , История

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки